CONTACT


De Verbinding – Een Concert/Voorstelling door Etienne Borgers

Eigen werk en vrij vertaalde bestaande luisterliederen in de streektaal, bewerkt en gearrangeerd voor gitaar, zorgen voor een ontmoeting tussen de muzikant en zijn publiek.© Bram Borgers, opgenomen in de Cellbroederskapel te Maastricht


In 2021 ontstonden de eerste ideeën voor een nieuwe concert-voorstelling waarbij van het begin af aan duidelijk was dat persoonlijk contact en de locatie waar de concert/-voorstelling wordt gegeven een belangrijke rol spelen.


In plaats van een kant en klare concert-voorstelling te gaan maken koos Etienne ervoor de concert-voorstelling tijdens vele try-outs op verschillende locaties te gaan ontwikkelen.

De eerste try-out vond plaats thuis bij een geliefde tante in haar tuin waarbij hij twee liedjes ten gehore bracht. Na ieder ingestudeerd nieuw lied volgde een nieuwe try-out op telkens een andere plek met een ander publiek en Etienne ontdekte zijn verlangen naar contact van het publiek met elkaar. Van hieruit ontstonden persoonlijke korte verhalende anekdotes, een vorm waarbij het publiek met elkaar kennis maakt en een lied dat samen als afsluiting van de concert-voorstelling wordt gezongen.

De première heeft plaatsgevonden middels twee uitverkochte optredens in de Cellebroederskapel te Maastricht.

etienne

© Hans Bremmers×
×
×